EUCLIDISCHE MEETKUNDE PDF

In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Akinotaur Takus
Country: Laos
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 10 January 2008
Pages: 433
PDF File Size: 13.36 Mb
ePub File Size: 18.57 Mb
ISBN: 878-4-62117-354-1
Downloads: 41193
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenrijora

Pons asinorum (meetkunde) – Wikipedia

Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere. Als twee hoeken van een driehoek gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is. Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente meetkunre.

  FRANS DE WAAL THE AGE OF EMPATHY PDF

In de meetkunde worden twee figuren congruent Lat: Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk.

Pons asinorum (meetkunde)

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig meetkunxe.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. In andere projecten Wikimedia Commons.

Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even euclidisfhe zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn. Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken. Twee figuren heten direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek. Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere keetkunde, een euclidiscbe hoek in de ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn.

  CRC STANDARD MATHEMATICAL TABLES AND FORMULAE 32ND EDITION PDF

Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek.

Euclidische meetkunde in English – Dutch-English Dictionary

Overgenomen van ” https: Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen.